X

Peste 200 de turişti, arestaţi în cadrul unei operaţiuni antidrog într-un un bar de karaoke clandestin din Bangkok

Poliţia thailandeză a arestat miercuri peste 200 de turişti, majoritatea chinezi, în cadrul unei operaţiuni antidrog într-un un bar de karaoke clandestin din Bangkok, informează AFP, potrivit agerpres

Fotografiile oficiale ale poliţiei şi imaginile difuzate de mass-media arată petrecăreţi năuciţi şi confuzi, înconjuraţi de resturi de la petrecere, într-un cartier luxos al capitalei.

Citește și: Mobilizarea parţială a determinat funcţionari publici să fugă din Rusia şi a dus la un deficit de personal în administraţie

“Majoritatea celor implicaţi sunt cetăţeni chinezi”, a declarat Archayon Kraithong, un purtător de cuvânt al poliţiei regale, potrivit căruia în baza unor teste de urină s-a constatat că aceştia consumaseră substanţe ilegale.

“Vor fi efectuate teste suplimentare pentru a identifica drogurile consumate de petrecăreţi, iar apoi se va decide dacă vor fi urmăriţi penal”, a precizat Archayon.

O postare pe pagina oficială de Facebook a poliţiei thailandeze preciza că printre drogurile găsite se numără ketamină, precum şi urme de MDMA, metamfetamină şi diazepam.

“Poliţia a descoperit că locul de divertisment părea să vândă droguri clienţilor”, se arată în postare.

Thailanda, un hub de tranzit major pentru drogurile provenind din aşa-numitul “Triunghi de Aur”, la frontiera cu Myanmar şi Laos (nord), a adoptat legi foarte stricte împotriva drogurilor.

Citește și: Poliţia rusă a luat ‘la puricat’ casa jurnalistei Ksenia Sobciak

Deţinerea de stupefiante de categoria 1, care include MDMA şi metamfetamina, poate duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Tags: Bangkokfacebookkaraoketuristi
Categorii: Știrile zilei