Peste 2000 de migranţi au fost mutaţi de pe insulele greceşti

Publicat:

Guvernul grec a început să transfere pe continent sute de migranţi ce trăiesc în taberele suprapopulate amenajate pe Insulele Lesbos şi Samos din Marea Egee, după protestele împotriva condiţiilor sordide ale acestor facilităţi, potrivit unor surse concordante, informează vineri France Presse, potrivit agerpres.

“O sută de persoane au fost transferate vineri dimineaţă din tabăra Moria din Lesbos şi o altă tabără de pe această insulă în cea de la Filippiada în Epir, în nord-vestul Greciei continentale, în timp ce obiectivul este să se transfere în total 2.000 de persoane până la sfârşitul săptămânii viitoare, dintre care 500 luni”, potrivit unui responsabil al taberei Moria.


Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Criteriul transferului este să se fi efectuat primul interviu cu serviciul de azil, potrivit acestui responsabil.

Numeroase ONG-uri pentru drepturile omului au denunţat în ultimele luni condiţiile mizerabile din tabăra Moria, cea mai mare din Europa şi unde trăiesc 9.000 de persoane, triplu faţă de capacitatea sa iniţială.

Transferurile au început de asemenea în Samos, unde 350 de persoane în total au fost transferate spre diferite tabere de pe continent de la începutul săptămânii, a declarat ONG-ul Samos Voluntari.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

În această tabără sunt cazate în prezent 3.600 de persoane, în timp ce capacitatea ei este de numai 650, potrivit cifrelor oficiale.

Comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopoulos şi ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas au purtat discuţii miercuri şi joi cu responsabili greci la Atena asupra problemei spinoase a politicii migratorii ce preocupă Uniunea Europeană.

Heiko Maas a declarat joi că gestionarea problemei migraţiei în Grecia nu este satisfăcătoare, având în vedere reluarea fluxului migratoriu spre insulele ţării de pe coastele apropiate turce.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.