Peste 3.200 de migranţi sunt înghesuiţi în centrul de primire din Lampedusa

Publicat:

Un număr total de 3.279 de migranţi sunt înghesuiţi, în urma sosirilor masive din ultimele ore, în centrul de primire de pe insula italiană Lampedusa, de opt ori mai mult decât capacitatea prevăzută a acestuia, transmite EFE, potrivit agerpres.

Concret, în cursul nopţii, pe insulă, cea mai apropiată de coasta nord-africană, au sosit 252 de persoane care au fost salvate în timp ce se aflau pe diferite ambarcaţiuni. Pe una dintre acestea se aflau 31 de migranţi, care au declarat la sosire că unii dintre călători au căzut în mare, însă numărul acestora nu este cunoscut.


Citeşte şi: Putin, Prigojin și pericolul unui dezastru – Black News

Potrivit mărturiilor culese de poliţia din Agrigento (Sicilia), grupul ar fi pornit la drum din Sfax, Tunisia, cu o mică ambarcaţiune de 7 metri lungime.

Numai în această duminică, în doar 24 de ore, au avut loc 46 de debarcări cu un total de 2.033 de migranţi, iar majoritatea nou-sosiţilor au declarat că provin din Eritreea, Ciad, Ghana, Sudan şi Egipt.

Acest nou val de sosiri ridică numărul total de migranţi din centrul de primire la 3.279, în ciuda faptului că 697 de migranţi au fost transferaţi pe parcursul zilei de duminică în alte localităţi din Sicilia.

Citeşte şi: ”Ancora” estică a NATO vrea mai multe trupe americane pentru a descuraja Rusia

Potrivit datelor Ministerului de Interne actualizate până la 28 iunie, un total de 61.268 de migranţi au sosit pe coastele italiene până în prezent în acest an, mai mult decât dublu faţă de cei 27.346 veniţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Între timp, şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vor continua să discute despre migraţie vineri, în cea de-a doua zi a summitului lor de la Bruxelles, după ce în prima zi a reuniunii nu au reuşit să ajungă la concluzii pe această temă, după şapte ore de dezbateri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.