X

Peste 3.300 de hectare de vegetaţie au fost înghiţite de flăcări în insula Tenerife

Peste 3.300 de hectare de vegetaţie au fost înghiţite de flăcări în insula Tenerife. Pe insulă trăiesc peste 4.000 de români. Autorităţile spaniole speră să ţină situaţia sub control , informează mediafax.

Peste 3.300 de hectare de vegetaţie au fost înghiţite de flăcări în insula Tenerife unde trăiesc şi 4.500 de români.

Citește și : Preşedintele Braziliei, amendat după ce a participat la o ‘baie de mulţime’

Pompierii se luptă de joi dimineaţă cu un incendiu extrem de puternic, care a izbucnit într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Autorităţile spaniole speră să controleze focarul în următoarele ore.

„Sunt mai puţine puncte de foc în zona afectata. Asta o pot vedea şi cetăţenii pentru că se vede mai puţin fum şi asta se întâmplă pentru că este mai puţin foc”, a declarat Julio Pérez, reprezentantul autorităților locale.

Citește și : Jocurile Olimpice din Japonia au loc indiferent de situaţia COVID de la Tokyo

Cel puţin 300 de persoane participă la stingerea focului cu autospeciale, elicoptere şi hidroavioane. Flăcările au pătruns şi în Parcul Naţional El Teide.

Pompierii din Canare se aşteaptă la o posibilă îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice din zonă ca să poată stinge focul. Din fericire nu au fost victime, dar autorităţile avertizează populaţia să nu se apropie de zona afectată de incendiu.

Tags: El TeideincendiuTenerife
Categorii: Diaspora