Peste 3 milioane de cetăţeni europeni şi-au depus actele de rezidenţă în UK

Publicat:

Peste 3 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene (UE27) au depus cereri pentru a trăi şi a lucra în Regatul Unit după Brexit, a anunţat Ministerul de Interne britanic, citat joi de agenţia de presă britanică Press Association, potrivit agerpres.

Potrivit autorităţilor de la Londra, peste 2,7 milioane de solicitanţi au primit permisiunea de a rămâne în Regatul Unit.


Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

În perioada 28 august 2018-31 decembrie 2019, un număr de 2.450.220 de cereri au fost finalizate. Dintre acestea, în cazul a 58% (1.430.820 persoane) a fost acordat statutul de rezident permanent.

Pentru 41% (1.003.160 persoane) cel de rezident temporar, care oferă permisiunea de a continua să trăiască provizoriu în Regatul Unit şi posibilitatea de a face o nouă solicitare după cel puţin cinci ani de locuit în această ţară.

Un număr de 12.950 de cereri au fost nule sau retrase, 3.280 au fost clasificate drept non-valide, iar unui număr de şase persoane cu istoric infracţional ”grav sau persistent” li s-a refuzat cererea de rezidenţă.

Majoritatea cererilor au fost depuse de persoane care trăiesc în Anglia (aproximativ 92%), 5% în Scoţia şi câte 2% în Irlanda de Nord şi Ţara Galilor.

Din totalul cererilor primite până în prezent de autorităţile Regatului Unit, cele mai multe (512.310) au fost făcute de cetăţeni polonezi, care sunt urmaţi de români (435.690) şi italieni (290.990).

Citeşte şi: Un tren de mare viteză A DERAIAT în nordul Italiei. Doi oameni au murit!

Potrivit schemei de înregistrare a statutului, cetăţenii UE care trăiesc continuu în Regatul Unit timp de cinci ani pot primi statutul de rezident permanent, în baza căruia beneficiază de aceleaşi drepturi de a munci şi a studia şi acces la sistemul de ajutoare sociale la fel ca înainte de ieşirea Regatului Unit din UE. De asemenea, persoanele eligibile pot solicita obţinerea cetăţeniei Regatului Unit.

Înregistrarea trebuie să fie făcută până la finalul lui iunie 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.