X

Peste 30.000 de irlandezi se oferă voluntari în lupta cu COVID-19

Peste 30.000 de persoane au răspuns la apelul guvernului irlandez care încearcă să recruteze personal medical şi alţi voluntari în eforturile de limitare a răspândirii noului coronavirus, au anunţat joi autorităţile de la Dublin, relatează AFP, potrivit agerpres.

Directoarea pentru resurse umane a Serviciului public de sănătate irlandez (HSE), Anne Marie Hoey, a declarat că de la începutul campaniei de recrutare de criză începute marţi numărul celor care au răspuns pozitiv a crescut constant.

Citește și: Ambasadele și consulatele SUA suspendă acordarea vizelor

”În acest moment, ne dezvoltăm serviciile rapid pentru a reacţiona la noua situaţie creată de COVID-19, ne pregătim pentru o creştere puternică. Căutăm orice persoană care îşi poate oferi serviciile şi competenţele”, a precizat Hoey.

În afară de medici, infirmieri şi ambulanţieri, apelul la voluntari se adresează şi studenţilor la medicină, precum şi personalului necalificat care este disponibil, în caz că va fi necesar.

Citește și: Coronavirusul a ajuns și-n Congresul american

Până în prezent, în Irlanda s-au înregistrat 366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi două decese, dar premierul Leo Varadkar a afirmat că se aşteaptă ca numărul contaminărilor să atingă 15.000 către finalul lunii martie.

Tags: Anne Marie Hoeycovid-19DublinirlandaLeo VaradkarServiciul public de sănătate irlandez (HSE)voluntari
Categorii: Externe