Peste 3000 de cehi sunt infectaţi cu COVID-19

Publicat:

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Republica Cehă a depăşit 3.000, în contextul în care această ţară din Europa Centrală a intensificat testarea pentru virus şi menţine măsuri stricte pentru a preveni răspândirea focarului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Această ţară cu 10,7 milioane de locuitori s-a confruntat cu cel mai mare număr de cazuri de infectare dintre ţările frontului estic al Uniunii Europene, deşi bilanţul contaminărilor nu a ajuns la nivelul celor înregistrate în vecinele sale occidentale, Germania şi Austria.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

Cu toate acestea, rata de creştere a cazurilor noi a dat semne de încetinire, astfel că guvernul a declarat luni că speră să înceapă să diminueze din asprimea restricţiilor aplicate în prezent după vacanţa de Paşte din aprilie, dacă situaţia este sub control.

Ministerul Sănătăţii a raportat că numărul cazurilor noi a crescut luni cu 184 ajungând la 3.001, o creştere de 6,5% – aceasta fiind a doua cea mai scăzută creştere zilnică de la raportarea primelor contaminări, la 1 martie. Până marţi dimineaţă, numărul cazurilor de contaminare ajunsese la 3.002.

În prezent, Republica Cehă a înregistrat 24 de decese provocate de COVID-19. 291 de persoane se află în spital, dintre care 64 la terapie intensivă.

Pe de altă parte, numărul zilnic de teste efectuate pentru detectarea COVID-19 a atins o cifră record luni, de 5.313, aducând numărul total de teste realizate în această ţară la 48.811.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Guvernul de la Praga a fost unul dintre cele mai rapide din Europa în ceea ce priveşte impunerea de restricţii atunci când virusul a început să se răspândească pe tot continentul. Cehii au închis graniţele pentru călătoriile internaţionale şi au impus carantina obligatorie tuturor persoanele care se întorc în ţară.

De asemenea, guvernul a cerut tuturor cetăţenilor să poarte în public măşti de protecţie şi a interzis întâlnirile de peste două persoane. Autorităţile au extins aceste măsuri luni, păstrând majoritatea magazinelor şi restaurantelor închise până la 11 aprilie, alături de restricţii privind libertatea de circulaţie a cetăţenilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.