X

Peste 3000 de cehi sunt infectaţi cu COVID-19

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Republica Cehă a depăşit 3.000, în contextul în care această ţară din Europa Centrală a intensificat testarea pentru virus şi menţine măsuri stricte pentru a preveni răspândirea focarului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Această ţară cu 10,7 milioane de locuitori s-a confruntat cu cel mai mare număr de cazuri de infectare dintre ţările frontului estic al Uniunii Europene, deşi bilanţul contaminărilor nu a ajuns la nivelul celor înregistrate în vecinele sale occidentale, Germania şi Austria.

Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

Cu toate acestea, rata de creştere a cazurilor noi a dat semne de încetinire, astfel că guvernul a declarat luni că speră să înceapă să diminueze din asprimea restricţiilor aplicate în prezent după vacanţa de Paşte din aprilie, dacă situaţia este sub control.

Ministerul Sănătăţii a raportat că numărul cazurilor noi a crescut luni cu 184 ajungând la 3.001, o creştere de 6,5% – aceasta fiind a doua cea mai scăzută creştere zilnică de la raportarea primelor contaminări, la 1 martie. Până marţi dimineaţă, numărul cazurilor de contaminare ajunsese la 3.002.

În prezent, Republica Cehă a înregistrat 24 de decese provocate de COVID-19. 291 de persoane se află în spital, dintre care 64 la terapie intensivă.

Pe de altă parte, numărul zilnic de teste efectuate pentru detectarea COVID-19 a atins o cifră record luni, de 5.313, aducând numărul total de teste realizate în această ţară la 48.811.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Guvernul de la Praga a fost unul dintre cele mai rapide din Europa în ceea ce priveşte impunerea de restricţii atunci când virusul a început să se răspândească pe tot continentul. Cehii au închis graniţele pentru călătoriile internaţionale şi au impus carantina obligatorie tuturor persoanele care se întorc în ţară.

De asemenea, guvernul a cerut tuturor cetăţenilor să poarte în public măşti de protecţie şi a interzis întâlnirile de peste două persoane. Autorităţile au extins aceste măsuri luni, păstrând majoritatea magazinelor şi restaurantelor închise până la 11 aprilie, alături de restricţii privind libertatea de circulaţie a cetăţenilor.

Tags: cehiacoronaviruscovid-19Praga
Categorii: Diaspora