X

Peste 32 mii de ucraineni au statut de protecție temporară în municipiul Chișinău

Peste 32 mii de ucraineni au statut de protecție temporară în municipiul Chișinău

Numărul cetățenilor ucraineni care au statut de protecție temporară în municipiul Chișinău este în creștere. Până în prezent, 32 mii de ucraineni beneficiază de acest statut. Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul capitalei Angela Cutasevici, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din totalul cetățenilor ucraineni beneficiari de protecție temporară, stabiliți în capitală, 7.588 sunt copii, potrivit moldpres.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„Numărul cetățenilor ucraineni care au obținut statut de protecție temporară în Republica Moldova a ajuns la 56.978. Datele Inspectoratului General pentru Migrație arată că, în prezent, 32.322 cetățeni ucraineni și-au legalizat șederea în municipiul Chișinău”, a spus Cutasevici.

Primăria Municipiului Chișinău face apel către cetățenii ucraineni care sunt stabiliți în capitală să-și legalizeze șederea, depunând actele pentru a obține statut de protecție temporară. Statutul protecției temporare le oferă beneficiarilor mai multe drepturi: de a munci; de a beneficia de asistență medicală primară și de urgență; de a avea acces la învățământ.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: Angela Cutasevicichisinauucraineni
Social