X

Peste 38% din cetățeni nu știu pentru cine ar vota la prezidențiale, barometru iData

Peste 38% din cetățeni nu știu pentru cine ar vota la prezidențiale, barometru iData

Peste 38% din respondenții barometrului iData nu știu pentru cine ar vota la alegerile prezidențiale, care ar urma să aibă loc în această toamnă. Totodată, 5% din intervievați sigur nu ar vota, iar 3,1% nu au răspuns la această întrebare. Întrebarea a fost deschisă, iar fiecare respondent a putut nominaliza un candidat pentru care ar vota. Dintre toți politicienii, Maia Sandu, care a anunțat că va mai candida pentru un mandat prezidențial, ar acumula cele mai multe voturi, scrie ipn.md

Citește și Forum de afaceri, Moldova și România – Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

„Este sigur că actualul președinte Maia Sandu va candida și pentru Maia Sandu ar vota 24,1%. În schimb nu este sigur cine altcineva va candida, astfel că alte 31 de persoane care au fost numite de respondenți au fost grupate într-o categorie care însumează 29,7% din totalul de respondenți. Menționez că din cei 31, cinci nu ar putea candida din cauza vârstei – nu au 40 de ani. 18 candidați ar acumula maximum 0,2%, practic fiind numiți de unul sau doi respondenți fiecare.

Șapte candidați ar acumula 0,21-0,99% și doar 6 candidați au fost numiți de peste 1% respondenți”, a declarat într-o conferință de presă la IPN directorul executiv al companiei sociologice Date Inteligente, Mihai Bologan.

Tags: indecișiPeste 38% din cetățeniprezidenţiale
Categorii: SocialȘtirile zilei