Peste 40 de ofiţeri de poliţie, răniţi în atacuri în noaptea de Anul Nou în Berlin

Publicat:

Un număr de 41 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul unor atacuri comise în noaptea de Anul Nou în Berlin, potrivit ultimelor informaţii oferite de poliţia germană, care nu a precizat gravitatea leziunilor suferite de poliţişti, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.  

Un purtător de cuvânt al poliţiei a afirmat că au avut loc 159 de arestări în legătură cu aceste incidente. Cei mai mulţi dintre cei arestaţi sunt persoane tinere, a mai spus el.


Citește și : Furie în Rusia, după ce Moscova recunoaşte că a pierdut 63 de soldaţi într-un bombardament ucrainean

Investigaţii sunt în curs de desfăşurare nu numai pentru atacuri împotriva forţelor de ordine, dar şi pentru incendiere, încălcări ale legii explozivilor şi încălcarea ordinii publice.

Potrivit pompierilor, cel puţin 38 de incidente de agresiune au fost înregistrate.

Poliţia a anunţat că aproape 1.300 de ofiţeri suplimentari au fost desfăşuraţi pentru noaptea de Anul Nou. Intensitatea atacurilor nu a putut fi comparată cu anii precedenţi, a declarat duminică poliţia în bilanţul preliminar pentru sărbătorile de Anul Nou.

Potrivit poliţiei, grupuri de persoane au încercat de mai multe ori să ridice baricade pe străzi.

Sindicatul pompierilor din Berlin a declarat luni că utilizarea publică de materiale pirotehnice arată că este necesară o înăsprire a interdicţiei folosirii artificiilor.

Potrivit acestuia, cel puţin un angajat al echipelor de intervenţie a fost rănit şi internat în spital, la un an după ce utilizarea artificiilor a fost interzisă în cadrul restricţiilor anti-COVID.

Citește și : Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina aşteaptă prima tranşă a ajutorului financiar european

Printre altele, cutii de bere şi stingătoare de incendii au fost aruncate în vehiculele de intervenţie, salvatorii au fost atacaţi cu materiale pirotehnice şi vehicule au fost ţinta jafurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.