Peste 40 de sportivi de la JO de la Paris, depistați pozitiv cu Covid-19

Publicat:

Peste 40 de sportivi de la JO de la Paris, depistați pozitiv cu Covid-19

Peste 40 de sportivi de la Jocurile Olimpice de la Paris au fost depistați pozitiv cu Covid-19, ceea ce evidențiază o nouă creștere a cazurilor la nivel mondial, pe măsură ce acoperirea vaccinală scade, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a declarat că virusul din spatele pandemiei încă circulă, iar țările trebuie să își perfecționeze sistemele de răspuns și să înceapă să îi vaccineze pe cei mai expuși, potrivit AFP, scrie stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Mai mulți sportivi de marcă au fost afectați de Covid-19 la Jocurile de la Paris din 2024.

Înotătorul britanic Adam Peaty a fost testat pozitiv la o zi după ce a câștigat argintul la 100 m bras, când nu se simțea bine, a declarat echipa sa.

Speranța australiană la o medalie, Lani Pallister, s-a retras din proba feminină de 1500 m liber după ce s-a îmbolnăvit.

„Covid-19 este încă foarte aproape de noi. Virusul circulă în toate țările”, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul OMS pentru pregătirea și prevenirea epidemiilor și pandemiilor.

Datele din 84 de țări arată că procentul de teste pozitive pentru SARS-CoV-2 „a crescut de mai multe săptămâni”, a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, supravegherea apelor – care tinde să ofere o indicație cu două-trei săptămâni înainte privind spitalizările – sugerează că circulația SARS-CoV-2 este „de două până la 20 de ori mai mare decât se raportează în prezent”, a spus ea.

„Acest lucru este semnificativ, deoarece virusul continuă să evolueze și să se schimbe, ceea ce ne expune pe toți la riscul unui virus potențial mai sever, care ar putea să se sustragă detectării noastre și/sau intervențiilor noastre medicale, inclusiv vaccinării”.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

La nivel mondial, rata de pozitivitate a testelor este de peste 10 %, dar în Europa, cifra este de peste 20 %.

„În ultimele luni, indiferent de anotimp, multe țări au înregistrat valuri de Covid-19, inclusiv la Jocurile Olimpice, în prezent, unde cel puțin 40 de sportivi au fost testați pozitiv”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo Actriţa Meg Ryan va primi...

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunţat luni brandul german de lux, fără a...

TikTok retrage definitiv programul său de recompense ‘Lite’ din Uniunea Europeană

TikTok retrage definitiv programul său de recompense 'Lite' din Uniunea Europeană Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă...

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie Taxele locale pentru anul 2024, aprobate recent de către Consiliul municipal Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.