X

Peste 40% din alegătorii britanici doresc organizarea unui referendum pe tema acordului final de Brexit (sondaj)

Procentul alegătorilor britanici care se declară în favoarea organizării unui referendum pe tema acordului final de Brexit a depășit pentru prima dată procentul celor care se opun unei astfel de inițiative, arată datele unui sondaj de opinie realizat de YouGov pentru The Times, relatează agenția de știri Reuters, potrivit mediafax.

Potrivit datelor, 42% dintre respondenții la sondaj s-au declarat în favoarea organizării unui referendum pe această temă, în timp ce 40% au afirmat că nu consideră necesar un astfel de proces.

Citește și : Ecuador: Lenin Moreno afirmă că nu a susţinut niciodată activităţile Wikileaks

Sondajul a fost realizat miercuri și joi pe un eșantion de 1.653 de adulți din Marea Britanie, a relatat cotidianul The Times.

La referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, desfășurat pe data de 23 iunie 2016, au votat 17,4 milioane de alegători, cu 51,9% din voturi fiind în favoarea ieșirii din Blocul comunitar. Cele mai multe sondaje de opinie premergătoare plebiscitului au estimat eronat rezultatul.

Un sondaj realizat de Ipsos MORI pentru cotidianul Evening Standard arată că alegătorii britanici sunt tot mai nemulțumiți de felul în care premierul britanic Theresa May conduce țara.

Sondajul, realizat în luna iulie, indică faptul că doar 30% din alegători s-au declarat mulțumiți de felul în care Theresa May conduce țara, comparativ cu 35% în iunie.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-24 iulie pe un eșantion de 1.023 de adulți.

Citește și : Poliţiştii israelieni au închis Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Sondajul YouGov a mai indicat că în cazul în care mâine ar fi organizat un referendum privind apartenența Marii Britanii, 45% ar vota rămâne, iar 42% pentru ieșire, restul fiind indeciși.

Tags: alegătoribrexitmarea britaniereferendumsondajTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora