X

Peste 4000 de apeluri la ambulanță în 2 zile

Peste 4000 de apeluri la ambulanță în 2 zile

Unii au sărbătorit, iar alții au lucrat la capacitate maximă. Este vorba despre medicii unităților medicale de urgență, care, în zilele de 8 și 9 ianuarie au răspuns la 4 222 de solicitări ale cetățenilor.

Citește și: Aproape 700 de lebede, găsite moarte într-o rezervaţie naturală din Kazahstan

Din numărul total al solicitărilor ambulanței, 723 au fost în cazul copiilor. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 1 556 pacienți, dintre care 385 copii au fost transportați la spital.

Unele solicitări au fost deservite după deblocarea autosanitarelor, iar între timp, telefonic, dispecerii medicali și medicii superiori au concretizat starea pacienților și corelat tratamentul până la rezolvarea definitivă a urgențelor medico-chirurgicale.

În acest context,  IMSP CNAMUP îndeamnă cetățenii să solicite rațional serviciile medicale de urgență, în caz de pericol eminent pentru viață și sănătate să apeleze la numărul de urgență 112.

În perioada de referință, au fost înregistrate 3 cazuri de hipotermie în raioanele Strășeni, Leova și Criuleni, iar după acordarea asistenței medicale urgente, pacienții au fost transportați la spital.

Tags: Ambulanța de sărbătoriapeluri ambulanțahipotermie de sarbatori
Știrile zilei