Peste 41 de mii de cetățeni ai României au votat în R. Moldova, până la ora 17:00, pentru Parlamentul European

Publicat:

Peste 41 de mii de cetățeni ai României au votat în R. Moldova, până la ora 17:00, pentru Parlamentul European

Peste 41 de mii de cetățeni ai R. Moldova care dețin și cetățenia română au votat până la ora 17:00 la alegerile pentru Parlamentul European, scrie zdg.md.

Acesta este în continuare cel mai mare număr de alegători de peste hotarele României, după cum arată datele Autorității Electorale Permanente.


De asemenea, peste 16 mii de cetățeni ai României au votat în Marea Britanie, un număr similar cu cel al alegătorilor români din Germania. Peste 15 mii de cetățeni ai României au votat în Italia și peste 12 mii – în Spania.

Citește și: Europarlamentare 2024: Peste 37 de mii de cetățeni au votat în R.Moldova până la ora 16:00

Rata de participare la vot în România este de 37,2 la sută, la alegerile europarlamentare. În România au loc duminică și alegeri locale, la care rata de prezența la vot este 35,7 la sută.

România a deschis în R. Moldova 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru, 17 secții de votare în zona nord și 7 în zona de sud. În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții de votare deschise în capitală.

La alegerile europarlamentare, în România candidează 15 partide și 7 candidați independenți.

În România au loc duminică și alegeri locale, în cadrul cărora urmează a fi aleși primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni.

Și Bulgaria a deschis 7 secții de votare în R. Moldova, pentru alegerile europarlamentarela Ambasada Bulgariei în Chișinău, la consulatul din Taraclia, în localitățile Tvardița și Cahul, și în UTA Gaguz-Yeri – în satul Copceac și orașele Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești.

De asemenea, birouri electorale sunt deschise de misiunile diplomatice ale Franței, Poloniei, Letoniei și Ungariei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.