X

Peste 450 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate prin eRețeta

Peste 450 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate prin eRețeta

Mai mult de 450 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate, prescrise în lunile aprilie-iulie prin intermediul Sistemului informațional automatizat eRețeta. Valoarea preparatelor compensate depășit 359 de milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit CNAM, din cele 359 de milioane de lei, 338 de milioane sunt pentru medicamente compensate și 21 de milioane pentru dispozitive medicale compensate, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Cei mai mulți bani au fost direcționați pentru tratamentul bolilor aparatului circulator – peste 194 de milioane lei, pentru circa 340 de mii de pacienți.

Costul mediu al preparatelor compensate per beneficiar a fost de 797 de lei. Cel mai costisitor tratament cu medicamente compensate a fost înregistrat pentru maladiile sistemului nervos, cu un cost mediu per pacient de peste 1800 de lei.

Potrivit datelor generate de Sistemul informațional automatizat „eRețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate”, în lunile aprilie-iulie au fost valorificate peste 900 de mii de rețete electronice prin intermediul a peste 1500 de farmacii.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Rețeta electronică poate fi prescrisă de orice medic din asistența medicală primară și cea de ambulatoriu, precum și cei din cadrul unităților de primiri urgențe și cei care prestează servicii de îngrijiri comunitare și îngrijiri paliative la domiciliu. La farmacie, cetățenii pot ridica medicamentele sau dispozitivele medicale compensate cu prezentarea doar a buletinului de identitate.

Tags: banicompensateeRețetamedicamente
Economie