Peste 46.500 de militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Publicat:

Peste 46.500 de militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Jurnaliştii BBC Russian Service și Mediazona au identificat numele a 46.678 de militari ruşi ucişi în războiul din Ucraina, demarat de Rusia în februarie 2022, transmite stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar – Stiripesurse.md


O numărătoare independentă este efectuată de către BBC Russian Service și Mediazona, împreună cu o echipă de voluntari. Este vorba doar de acele nume care au fost confirmate din surse directe. Amploarea reală a pierderilor Rusiei poate fi una considerabil mai mare.
În cele două săptămâni de la publicarea ultimului raport, a fost confirmat decesul altor 1.555 de persoane ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari cifre înregistrate, de la începutul războiului şi până în data de 8 martie 2024.

Peste 46.500 de militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Jurnaliştii notează că mesajele despre decesul personalului militar rusesc ajung adesea la rude cu mare întârziere. Drept urmare, o creștere a pierderilor umane în rândul militarilor ruşi poate avea legătură parțial cu consecințele atacului lansat de ruşi asupra oraşului Avdiivka. Dar există și confirmări ale pierderilor ulterioare asociate cu încercările de a dezvolta ofensiva armatei ruse în regiunile Donețk și Luhansk.

Cele mai mari pierderi le suferă în momentul de faţă voluntarii plecați pe front (plus 382 de morți confirmați, în două săptămâni), cei mobilizați (plus 219 de morți confirmați, în două săptămâni) și prizonierii recrutați din colonii, închisori (plus 191 de morți confirmați, în două săptămâni), notează BBC Russian Service și Mediazona.

Numărul total al pierderilor înregistrate de partea rusă crește semnificativ, dacă îi includem pe listă şi pe cei care au luptat împotriva Ucrainei în cadrul ‘milițiilor populare’ din autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk.

Peste 46.500 de militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Cercetătorii fac numărătoarea din surse deschise – rapoarte ale administrațiilor locale, mass-media și rudele victimelor, precum și din date obţinute direct din cimitire. Cifra reală a pierderilor umane, în opinia lor, poate fi de cel puțin de două ori mai mare.

Şeful CIA, William Burns, a declarat că, de la începutul războiului şi până în momentul de faţă, 315.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina. Jurnaliştii consideră că evaluarea șefului CIA, William Burns, este una apropiată de cifrele reale.
Moscova și Kievul nu dezvăluie pierderile umane înregistrate în războiul din Ucraina, vorbind doar despre pierderile inamicului.

Părțile implicate la conflicte militare au tendința de a exagera succesele obţinute și de a minimiza eșecurile; un studiu al BBC și Mediazona este una dintre cele mai importante şi mai certe estimări independente ale numărului de decese înregistrate în rândul militarilor ruşi şi ucraineni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Macron cere ‘oprirea’ războiului din Fâşia Gaza

Macron cere 'oprirea' războiului din Fâşia Gaza Preşedintele francez Emmanuel Macron subliniază vineri că Războiul din Fâşia Gaza trebuie ”se se oprească”, în timp ce...

Judecătorul Vladislav Holban, candidat pentru funcția de membru CSM, a picat și a doua oară evaluarea Comisiei Vetting

Judecătorul Vladislav Holban, candidat pentru funcția de membru CSM, a picat și a doua oară evaluarea Comisiei Vetting Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea...

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale Un sondaj realizat de CURS ne arată faptul că se prefigurează o finală a...

Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare

Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare Coaliția pentru Unitate și Bunăstare părăsește Blocul Împreună, fiind nemulțumit de candidatura lui Octavian Țîcu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.