Peste 60 de migranţi au fost salvaţi în Canalul Mânecii

Publicat:

În total, 63 de persoane au fost salvate pe mare în weekend, în timp ce încercau să ajungă în Anglia la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, au informat autorităţile franceze duminică seară, notează AFP, potrivit agerpres.

Centrul regional operaţional de supraveghere şi salvare (Cross) de la capul Gris-Nez a coordonat două operaţiuni de salvare în strâmtoarea Pas-de-Calais în noaptea de sâmbătă spre duminică.


Citeşte şi: Kissinger, despre războiul din Ucraina: ‘Nu cred că totul este vina lui Putin’ – Black News

O ambarcaţiune “care şi-a pierdut motorul în apă” a fost salvată în strâmtoare de vasul Societăţii naţionale de salvare în mare care i-a adus la mal pe cei 46 de naufragiaţi, a precizat prefectura maritimă într-un comunicat.

O navă de sprijin închiriată de stat din aprilie pentru a întări operaţiunile de căutare şi salvare a recuperat, la rândul său, 17 naufragiaţi la bordul unei a doua ambarcaţiuni în largul localităţii Oye-Plage.

Aceste operaţiuni au loc la câteva zile după punerea sub acuzare a cinci militari ai Cross Gris-Nez în ancheta cu privire la moartea a 27 de migranţi în naufragiul ambarcaţiunii lor la sfârşitul anului 2021.

Cei cinci militari, trei femei şi doi bărbaţi, au fost inculpaţi joi, la Paris, pentru că nu au acordat ajutor unei persoane aflate în pericol, şi lăsaţi în libertate.

În acest caz, autorităţile franceze sunt suspectate că au fost chemate în ajutor de peste 15 ori în noaptea naufragiului şi că nu au venit în ajutorul migranţilor.

Citeşte şi: Xi Jinping îi promite Moscovei ‘sprijin ferm’ pentru ‘interesele fundamentale’ – Black News

În ciuda pericolelor traversării uneia dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume, mulţi candidaţi la exil se aventurează în fiecare an.

Aproximativ 46.000 de solicitanţi de azil au traversat Canalul Mânecii în 2022, majoritatea afgani, iranieni şi albanezi, iar 8.000 au fost salvaţi în apele franceze. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.