X

Peste 600 de străini radicalizaţi din Franța au fost expulzaţi din 2018

Ceva mai mult de 600 de străini în situaţie ilegală şi suspectaţi de radicalizare au fost expulzaţi din 2018, a anunţat duminică Ministerul de Interne francez, informează AFP, potrivit agerpres.   

“Şase sute de străini cunoscuţi pentru radicalizare au fost expulzaţi”, a declarat Marlene Schiappa, ministru delegat pentru cetăţenie, invitată la emisiunea Le Grand Rendez-Vous difuzată la Cnews, Europe 1 şi Les Echos.

Citește și :  După zile întregi de căutări intense, marina americană îi declară MORŢI pe militarii aflaţi la bordul elicopterului PRĂBUŞIT în Pacific

Întrebat în legătură cu acest subiect, Ministerul de Interne a precizat că, din 2018, 636 de persoane aflate într-o situaţie ilegală, care figurau în fişierul pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist (FSPRT), nu se mai aflau pe teritoriul francez, fiind în marea lor majoritate expulzate.

În noiembrie 2020, ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că, în total, “peste 450” de străini în situaţie ilegală, înscrişi în FSPRT, au fost expulzaţi din Franţa de la începutul mandatului preşedintelui Emmanuel Macron.

Citește și : Italia cere o mai mare responsabilitate a UE în faţa crizelor internaţionale

Tags: frantaGérald DarmaninLe Grand Rendez-Vous
Categorii: Diaspora