X

Peste 7 mii de persoane s-au angajat cu suportul ANOFM

Peste 7 mii de persoane s-au angajat cu suportul ANOFM

De la începutul anului 2024, au fost angajate peste 7000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Citește și: Când și unde se va desfășura Gala Absolvenților

Din numărul total al persoanelor angajate cu suportul ANOFM, 3 546 erau șomeri (51%) și 169 zilieri/angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni.

Din cele 7000 de persoane plasate în câmpul muncii,  3 710 sunt femei (53%), 1 120 – persoane cu vârsta cuprinsă între 55-65 ani (16%), 98 de persoane cu dizabilități (1,4%), 69 de cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare (1,0%) și 28 de persoane de etnie romă (0,4%).

Majoritatea persoanelor s-au angajat în activități de servicii colective, sociale și personale (34,3%), în industria prelucrătoare – 14,4%, în agricultură – 10,5%,  în comerț cu ridicata și cu amănuntul – 11,0%, administrație publică, asistență socială obligatorie – 5,4%, sănătate și asistență socială – 5%,  învățământ – 2,8%.

ANOFM recomandă persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de susținere la angajare. Serviciile sunt gratuite şi sunt destinate atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cât şi pentru persoanele angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Şomerii înregistraţi la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot beneficia de susţinere, precum şi de servicii și măsuri active care sporesc şansele de angajare.

Tags: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)angajați Moldovașomeri Moldova
Știrile zilei