Peste 70.000 de postări TikTok folosesc înregistrări naziste (documentare Sky News)

Publicat:

Peste 70.000 de postări TikTok folosesc înregistrări naziste (documentare Sky News)

Postările care folosesc sunete provenind din înregistrări legate de cultura nazistă au fost apreciate de peste 21 de milioane de ori pe TikTok, arată o documentare publicată de Sky News. Sursa citată spune că a descoperit că discursurile naziste și muzica de marș au fost transformate în „sunete” populare (audio folosit ca bază pentru mai multe videoclipuri) pe TikTok și sunt folosite ca coloane sonore pentru cel puțin 72.534 de postări.

Videoclipurile care folosesc aceste sunete au atras niveluri ridicate de implicare pe platformă, unele primind milioane de aprecieri de la utilizatorii TikTok, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Exemplele includ o postare care învinuiește poporul evreu pentru „islamizarea Europei”, iar alta care conține textul „prin amestecarea albului cu negru, albul dispare” lângă o imagine de stoc a unui cuplu interrasial.

Discursuri naziste

Căutarea TikTok în perioada 2-3 septembrie a dezvăluit 50.023 de postări folosind sunete care încorporează discursuri ale naziștilor, inclusiv Adolf Hitler și principalul său propagandist Joseph Goebbels.

Pentru a atrage un public mai larg, majoritatea discursurilor sunt setate pe un tip de muzică popular pe TikTok numit Drift Phonk – fără permisiunea sau cunoștințele creatorilor.

O postare, care arată o imagine a unui Raliu de la Nuremberg însoțită de un discurs lui Hitler, a fost apreciată de peste 56.700 de utilizatori.

Într-un comentariu șocant care a fost apreciat de 1.695 de ori, un utilizator afirmă „societatea modernă are absolut nevoie de el”. Un altul spune, „ne este dor de tine”.

Cel mai popular sunet realizat folosind un discurs lui Hitler vizualizat de Sky News a fost folosit în peste 10.300 de videoclipuri.

Contactată de Sky News, o artistă numită Pastel Ghost a cărei muzică a fost reutilizată pentru a face conținut nazist fără știrea ei, a declarat: „Nu știam anterior că muzica mea era folosită în acest fel și mi se pare șocantă și deplorabilă.

„Echipa mea și cu mine cercetăm în mod activ TikTok și alte platforme pentru a elimina toate cazurile de genul acesta în care munca mea este folosită pentru a promova ideologia plină de ură”.

Hannah Rose, analist pentru ură și extremism la Institutul pentru Dialog Strategic, a declarat pentru Sky News: „Este destul de șocant, dar nu este deosebit de surprinzător. Știm și știm de câțiva ani că platformele nu au moderat în mod adecvat amploarea urii și conținutul extremist pe platformele lor, ceea ce înseamnă că conținutul precum discursurile lui Hitler, cum ar fi conținutul antisemit, se află nu numai în lucruri marginale, ci și în platformele mainstream.”

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Sky News a transmis videoclipurile găsite, către rețeaua TikTok.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Acest conținut a fost imediat eliminat pentru încălcarea politicilor noastre stricte împotriva discursului instigator la ură. Ne instruim în mod regulat profesioniștii în domeniul siguranței și ne actualizăm măsurile de protecție pentru a detecta în mod continuu comportamentul instigator la ură și eliminăm 91% din acest tip de conținut înainte de a fi raportat”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Yellowstone’ revine din 14 noiembrie pe SkyShowtime

'Yellowstone' revine din 14 noiembrie pe SkyShowtime "Yellowstone" revine din 14 noiembrie pe SkyShowtime. Sezoanele 1-5 ale serialului de succes sunt disponibile în prezent pe...

Real Madrid suspendă concertele pe arena Santiago Bernabeu din cauza zgomotului

Real Madrid suspendă concertele pe arena Santiago Bernabeu din cauza zgomotului Real Madrid a decis să „reprogrameze provizoriu” viitoarele concerte de pe stadionul său Santiago...

The Cure anunţă lansarea unui nou album, primul după 16 ani

The Cure anunţă lansarea unui nou album, primul după 16 ani Trupa The Cure a anunţat lansarea unui nou album la 1 noiembrie. Albumul, primul...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.