Peste 700 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene din timpul nopții în Gaza

Publicat:

Peste 700 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene din timpul nopții, a anunțat marți Ministerul Sănătății din Gaza, cel mai ridicat bilanț pe 24 de ore de când Israelul a început campania împotriva militanților Hamas după atacul din 7 octombrie.

Israelul a declarat că a ucis zeci de luptători Hamas în loviturile din timpul nopții asupra enclavei asediate, dar a precizat că războiul pentru distrugerea grupării islamiste va dura, scrie Reuters.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

În timp ce agențiile umanitare au avertizat că în Gaza se desfășoară o catastrofă umanitară, președintele francez Emmanuel Macron a zburat în Israel pentru a-i oferi sprijin.

El i-a spus premierului Benjamin Netanyahu că Franța este „umăr la umăr” cu Israelul în războiul cu Hamas, afirmând totodată că nu trebuie să lupte „fără reguli”.

Organizația Națiunilor Unite a îndemnat Israelul să permită intrarea mai multor ajutoare în Gaza, afirmând că ajutoarele lăsate să intre până acum au acoperit o mică parte din nevoile populației asediate. Combustibilul crucial este încă blocat.

„Suntem în genunchi și cerem această operațiune umanitară susținută, extinsă și protejată”, a declarat dr. Rick Brennan, directorul regional pentru situații de urgență al OMS.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Agențiile ONU spun că nu au nicio asigurare că lucrătorii lor umanitari vor fi în siguranță pentru a ajunge la cei care au nevoie. Dar părea să existe puține perspective de încetare a focului în curând în cel mai sângeros episod al conflictului israeliano-palestinian din ultimele decenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cresc cazurile de Covid-19 în lume și în Republica Moldova; Explicațiile ministrei sănătății

Cresc cazurile de Covid-19 în lume și în Republica Moldova; Explicațiile ministrei sănătății În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de infecții cu virusul COVID-19 a...

Rusia a evacuat peste 76.000 de persoane din regiunea Kursk

Rusia a evacuat peste 76.000 de persoane din regiunea Kursk Peste 76.000 de persoane au fost evacuate din zonele limitrofe Ucrainei în regiunea rusă Kursk,...

Cele mai ciudate legi rutiere pe care ar trebui să le știți atunci când călătoriți în străinătate

Cele mai ciudate legi rutiere pe care ar trebui să le știți atunci când călătoriți în străinătate Fiecare țară are propriile reguli de conducere al...

Primul document care va reduce riscurile și expunerea populaţiei la câmpurile electromagnetice

Primul document care va reduce riscurile și expunerea populaţiei la câmpurile electromagnetice Expunerea populaţiei la câmpurile electromagnetice (CEM), cu frecvența de la 0 Hz la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.