X

Peste 700 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene din timpul nopții în Gaza

Peste 700 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene din timpul nopții, a anunțat marți Ministerul Sănătății din Gaza, cel mai ridicat bilanț pe 24 de ore de când Israelul a început campania împotriva militanților Hamas după atacul din 7 octombrie.

Israelul a declarat că a ucis zeci de luptători Hamas în loviturile din timpul nopții asupra enclavei asediate, dar a precizat că războiul pentru distrugerea grupării islamiste va dura, scrie Reuters.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

În timp ce agențiile umanitare au avertizat că în Gaza se desfășoară o catastrofă umanitară, președintele francez Emmanuel Macron a zburat în Israel pentru a-i oferi sprijin.

El i-a spus premierului Benjamin Netanyahu că Franța este „umăr la umăr” cu Israelul în războiul cu Hamas, afirmând totodată că nu trebuie să lupte „fără reguli”.

Organizația Națiunilor Unite a îndemnat Israelul să permită intrarea mai multor ajutoare în Gaza, afirmând că ajutoarele lăsate să intre până acum au acoperit o mică parte din nevoile populației asediate. Combustibilul crucial este încă blocat.

„Suntem în genunchi și cerem această operațiune umanitară susținută, extinsă și protejată”, a declarat dr. Rick Brennan, directorul regional pentru situații de urgență al OMS.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Agențiile ONU spun că nu au nicio asigurare că lucrătorii lor umanitari vor fi în siguranță pentru a ajunge la cei care au nevoie. Dar părea să existe puține perspective de încetare a focului în curând în cel mai sângeros episod al conflictului israeliano-palestinian din ultimele decenii.

Tags: Benjamin NetanyahuGazahamasisraelrazboi
Categorii: ExterneȘtirile zilei