X

Peste 700 de răniţi după cutremurul din Iran

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 produs duminică în vestul Iranului, la frontiera cu Irakul, s-a soldat cu peste 700 de răniţi, cei mai mulţi suferind răni minore, potrivit unui nou bilanţ difuzat de televiziunea de stat iraniană şi citat luni de AFP, transmite şi agepres.

Potrivit Serviciului naţional de urgenţă, “ultimul bilanţ indică 716 răniţi”, a anunţat postul public, adăugând că la jumătatea dimineţii doar 33 de persoane rămăseseră spitalizate.

Vezi şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în centrul Istanbulului. Cel puţin trei oameni au murit!- FOTO/VIDEO

Seismul de duminică a fost resimţit în cel puţin şapte provincii iraniene, dar cel mai puternic la Kermanshah, unde anul trecut peste 600 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii au fost rănite în urma celui mai devastator cutremur înregistrat în această ţară în peste un deceniu, informează Reuters.

Directorul Societăţii de Semilună Roşie din Iran, Mahmoud Mohammadi Nasab, a declarat la televiziune că seismul de duminică nu s-a soldat cu decese.

Televiziunea a difuzat imagini cu casele afectate din Sar-e Pol-e Zahab, un oraş unde locuitorii nu au încă adăpost după puternicul cutremur de anul trecut, care a avut magnitudinea 7,3.

Potrivit agenţiei de presă de stat, două seisme, de 5,2 şi, respectiv 4,6 grade pe scara Richter, au lovit oraşul Sar-e Pol-e Zahab.


Citeşte şi: Apele Mării Negre dau în clocot! Ucraina şi Rusia sunt aproape de război

Speriaţi de eventualitatea unor replici, numeroşi locuitori şi-au petrecut noaptea în stradă, în pofida temperaturilor scăzute. În unele zone, cutremurul a declanşat alunecări de teren, însă autorităţile au precizat că echipele de salvare au putut ajunge în toate zonele afectate.

Iranul se află pe două importante plăci tectonice, iar activităţile seismice sunt frecvente în această ţară.

În decembrie 2003, un seism a distrus oraşul istoric Bam din provincia Kerman (sud-est). În urma cutremurului, cel puţin 31.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Seismul de duminică a fost resimţit şi în Kuweit, în capitala irakiană, Bagdad, precum şi la Erbil, în Kurdistanul irakian, fără a fi înregistrate daune.

Tags: cutremurIranKermanshahSar-e Pol-e Zahab
Categorii: Sinteze