Peste 700 kg de heroină, confiscate de vameșii bulgari la frontiera bulgaro-turcă

Publicat:

Vameşii bulgari au confiscat peste 700 de kilograme de heroină la graniţa bulgaro-turcă, ascunse la bordul a două tiruri iraniene care aveau ca destinaţie Austria, a anunţat sâmbătă vama bulgară, citată de AFP, potrivit agerpres.

Un prim vehicul, care transporta 347 kg de heroină ascunsă în mijlocul unor plăci de gips carton, a fost interceptat joi la principalul post de frontieră Kapitan Andreevo.


Citește și : Grecia se pregăteşte pentru un puternic ciclon mediteranean

După 14 ore, la 28 septembrie, un alt vehicul iranian a fost interceptat cu 365 kg de heroină, a precizat Gheorghi Gheorghiev, şeful Direcţiei vamale.

Valoarea totală a heroinei confiscate – “foarte pură” – este estimată la 23 milioane de euro, a adăugat el.

Şoferii iranieni ai celor două camioane, care au legătură de rudenie, au fost arestaţi. Ei riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare, a indicat procurorul regional din Haskovo (sud), Ivan Stoianov.

Cele două camioane transportau marfă pentru o societate înregistrată la Viena.

Premierul bulgar Boiko Borisov evocase operaţiunea în curs de desfăşurare pentru “confiscarea a sute de kilograme de heroină” în discursul său rostit vineri în faţa Adunării Generale a ONU.

În 2017, autorităţile bulgare au descoperit peste 700 kg de heroină de origine iraniană trecând prin postul de frontieră Kapitan Andreevo, care nu poate fi ocolit pe ruta balcanică a drogurilor din Orientul Mijlociu către Europa Centrală şi de Vest.

Citește și : Seism şi tsunami în Indonezia: 384 de morţi şi sute de răniţi (nou bilanţ)

În aprilie 2017, 214 kg de heroină destinată Olandei a fost descoperită într-un camion iranian la postul Kapitan-Andréevo.

O lună mai târziu, peste 400 kg de heroină de origine iraniană fuseseră confiscate la frontiera bulgaro-română la bordul unui camion care părăsea Bulgaria cu destinaţia Olanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.