Peste 74.000 de americani ar putea fi răpuși de coronavirus până în luna august

Publicat:

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Statele Unite ar putea depăşi 74.000 până în luna august, potrivit modelului de predicţie al Universităţii din Washington, adesea citat de oficialii Casei Albe şi autorităţile din domeniul sănătăţii publice, potrivit Reuters și agerpres.

Luni seara, modelul celor de la Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) din cadrul universităţii amintite a crescut cifra prognozată a deceselor cauzate de COVID-19 la 74.073 până la 4 august, în urcare de la 67.000 estimate în urmă cu o săptămână şi de la 60.000, prognozate cu două săptămâni în urmă.


Citește și: Mareşalul Khalifa Haftar respinge acordul mediat de ONU: ‘Am mandatul poporului libian!’

Această cifră este însă în scădere faţă de cea indicată cu circa o lună în urmă, când IHME estima că bilanţul COVID-19 în SUA ar putea ajunge la 90.000 de morţi.

Directorul IHME, Christopher Murray, a declarat însă că numărul deceselor va creşte dacă statele americane îşi vor redeschide economiile prea devreme.

Câteva state americane au început deja să relaxeze restricţiile impuse afacerilor şi multe altele sunt gata să le urmeze.

Citește și: Curtea Supremă a Braziliei dă undă verde pentru anchetarea lui Jair Bolsonaro

Pe teritoriul SUA, decesele provocate de noul coronavirus au depăşit luni 56.000, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters.

Statele Unite au de departe cel mai mare număr de cazuri confirmate de COVID-19 din lume, acestea ajungând la aproape un milion.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 5 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 5 iulie în Istorie  5 iulie este a 186-a zi a calendarului gregorian și a 187-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 5 iulie 2024

Horoscop 5 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Fecioarele pot avea o discuţie aprinsă cu cineva din familie, din cauza unui...

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie Conform The Sun, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, și-au...

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el Actorul scoțian Gerard Butler, în vârstă de 54...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.