X

Peste 80 de migranți au fost salvați, însă doi au murit în urma a două operațiuni de salvare în Marea Mediterană

Peste 80 de migranți au fost salvați, însă doi au murit în urma a două operațiuni de salvare în Marea Mediterană

Peste 80 de migranți au fost salvați, însă doi au murit și trei sunt dați dispăruți în urma a două operațiuni de salvare în Marea Mediterană, în largul coastelor Libiei, a anunțat duminică organizația Medici fără Frontiere (MSF).

Nava Geo Barents a MSF a preluat sâmbătă noaptea peste 60 de persoane de pe o barcă pneumatică aflată în pericol în apele internaționale din largul Libiei. De asemenea, a recuperat un cadavru, iar unul dintre migranții luați la bord a murit la scurt timp, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

Alte 19 persoane au fost preluate de pe o platformă petrolieră tunisiană abandonată din apropiere.

Migranții le-au spus salvatorilor că au înotat până acolo după ce ambarcațiunea cu care călătoreau a început să ia apă. Trei persoane au rămas pe barcă și sunt date dispărute.

“Toți supraviețuitorii se recuperează acum și sunt îngrijiți pe Geo Barents după aceste încercări traumatizante”, a precizat MSF, adăugând că a cerut permisiunea ca aceștia să debarce în “cel mai apropiat loc sigur posibil”.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

 

Tags: Geo Barentsmarea mediteranamigranti
Externe