X

Peste 80 de obiecte naziste confiscate în iunie 2017, predate Muzeului Holocaustului din Argentina

Peste 80 de obiecte naziste descoperite la un colecţionar din Buenos Aires în 2017 au fost predate Muzeului Holocaustului din Argentina, urmând să facă parte din colecţia sa permanentă, a anunţat joi instituţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Aceste obiecte, sculpturi şi piese artizanale, majoritatea provenind din Germania, au fost confiscate în iunie 2017 într-o suburbie din Buenos Aires. Ele vor fi expuse în muzeu începând cu 1 decembrie, data redeschiderii instituţiei după lucrări de renovare.

Citește și : Departamentul Apărării al SUA nu a ascultat conversația telefonică între Trump și Zelenski

Printre obiecte se află şi un profil în relief al lui Adolf Hitler, o lupă care ar fi putut aparţine führer-ului şi un vultur imperial al celui de-al treilea Reich.

Obiectele au fost descoperite în timpul unei percheziţii la locuinţa unui colecţionar, în cadrul unei anchete privind un presupus trafic cu obiecte de artă chinezeşti.

Conform informaţiilor furnizate de Ministerul Securităţii, vulturul imperial al celui de-al treilea Reich este montat pe un piedestal de marmură pe care apare sigiliul lui Carl Eickhorn, un celebru producător de pumnale pentru armata nazistă, originar din Solingen, Germania.

“Aceste obiecte provin dintr-o ideologie care a semănat tortură şi moarte. Ele sunt un exemplu al unui regim bazat pe ură şi discriminare”, a declarat directorul muzeului Marcelo Mindlin, la ceremonia de predare.

Citește și : Pence: Hunter și Joe Biden trebuie investigați de autoritățile din China și Ucraina

Autenticitatea obiectelor a fost confirmată de experţi germani, a declarat şeful poliţiei federale din Argentina, Nestor Roncaglia.

Mii de nazişti s-au stabilit în Argentina după cel de-al Doilea Război Mondial, cu acordul preşedintelui de la acea vreme, generalul Juan Peron, la putere din 1946 până în 1955. Argentina a găzduit şi evrei care au fugit de persecuţie şi de lagărele de exterminare.

Tags: Adolf HitlerargentinaBuenos AiresCarl EickhorngermaniaholocaustSolingen
Categorii: Știrile zilei