Peste 80 de proiecte transfrontaliere între România şi R.Moldova, din fonduri europene, în ultimii patru ani

Publicat:

Peste 80 de proiecte transfrontaliere între România şi R.Moldova, din fonduri europene, în ultimii patru ani

Optezeci şi unu de proiecte de cooperare transfrontalieră între România şi Republica Moldova au fost realizate din fonduri europene în ultimii patru ani, iar unele dintre aceste proiecte, implementate pe ambele maluri ale Prutului, au fost prezentate joi la conferinţa finală a programului Operaţional Comun România-Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, transmite Radio Chişinău.

Pe durata implementării programului, cetăţeni de pe ambele maluri ale Prutului au beneficiat de investiţii în infrastructura de educaţie, medicală, culturală şi de transport, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară a noua oară. Câți deputați au votat ‘pentru’

“Acest program are o valoare impresionantă, peste 72 de milioane de euro”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

“Dar şi mai important este impactul său asupra oamenilor. Am fost martorii mai multor rezultate frumoase. Şcolile şi spitalele au fost renovate şi modernizate. Acest lucru a permis îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi a serviciului medical. Infrastructura rutieră a fost modernizată. Asta a dus la fluidizarea traficului şi la schimbări economice. Parteneriatele au evoluat. Relaţiile s-au consolidat, la fel şi spiritul de cooperare între România şi Republica Moldova”, a subliniat Janis Mazeiks.

Prim-colaboratorul din cadrul Ambasadei României la Chişinău, Ovidiu Viorel Năftănăilă, a subliniat intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări în cadrul programului, exprimându-şi speranţa în vederea continuării acestuia.

“Cele două maluri ale Prutului s-au apropiat şi mai mult. Uniunea Europeană a dovedit că este aproape nu doar de cetăţenii din interiorul graniţelor Uniunii Europene, dar şi de cetăţenii din vecinătate”, a spus Ovidiu Viorel Năftănăilă.

La eveniment a fost prezentat şi un târg al proiectelor cu 25 de beneficiari din diferite domenii.

Un proiect cultural implementat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru din Republica Moldova este “Museum Info Tur”. În cadrul acestuia s-a reuşit crearea a opt Centre de Informare Turistică în localităţile Mereni, Călăraşi, Criuleni, Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Străşeni şi Galaţi, a spus managera de proiect, Liliana Ţurcan.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

“În cadrul acestui proiect transfrontalier alături de partenerii din Republica Moldova şi România am reuşit să creăm şapte centre de informare turistică în regiunea centru a Rep. Moldova şi unul în Galaţi, România. Centrele oferă vizitatorilor informare turistică bine punctată, astfel încât turiştii care vin în cadrul centrului să poată să viziteze cele mai frumoase locuri din împrejurimi”, a evidenţiat Liliana Ţurcan.

Programul Operaţional Comun România-Rep. Moldova este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, precizează Radio Chişinău în finalul relatării de la acest eveniment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.