Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Publicat:

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului curent. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează că 3843 dintre aceștia sunt șomeri și 251 sunt zilieri/angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni.

Totodată, 4037 din persoanele plasate în câmpul muncii sunt femei, ceea ce înseamnă peste 50 la sută și 1259 sunte persoane cu vârsta cuprinsă între 55 și 63 de ani. De asemenea, au fost înregistrate 106 persoane cu dizabilități, 69 cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare, 31 persoane de etnie romă și 3 cetățeni străini, potrivit agrotv.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Din numărul total de șomeri înregistrați în baza de date a ANOFM au fost plasați în câmpul muncii 3843 șomeri, din care.

ANOFM recomandă persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) pentru a beneficia de susţinere la angajare.

Serviciile sunt gratuite şi sunt destinate atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (cu şi fără statut de şomer), cât şi pentru persoanele angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Şomerii înregistraţi la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) pot beneficia de susţinere, precum şi de servicii și măsuri active care sporesc şansele de angajare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.