Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale

Publicat:

Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, potrivit numărătorii efectuate de U.S. Elections Project de la Universitatea din Florida, creând condiţiile pentru cea mai ridicată participare din peste un secol, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Numărul record al voturilor exprimate anticipat, de aproximativ 65% din prezenţa totală în alegerile prezidenţiale din 2016, reflectă interesul mare pentru alegerile în care se confruntă actualul preşedinte republican Donald Trump şi democratul Joe Biden.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Participarea record la alegerile anticipate, prin poştă sau în persoană, are loc pe fondul îngrijorărilor legate de expunerea la coronavirus în ziua alegerilor, pe 3 noiembrie.

Trump este în urma lui Biden în sondajele de opinie, din cauza criticilor legate de modul în care adminsitraţia Trump gestionează pandemia de coronavirus care a ucis aproape 229.000 de oameni în SUA.

Democraţii au un avans semnificativ faţă de republicani în votul anticipat, pentru că cei din urmă ascultă recomandarea preşedintelui Trump de a avita acest sistem, care ar fi, în opinia sa, predispus la fraude.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Experţii anticipează că prezenţa la vot va depăşi cu uşurinţă numărul de 138 de milioanede americani care au votat în 2016. În urmă cu patru ani, numai 47 de milioane de persoane au votat anticipat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.