X

Peste două tone de droguri confiscate

Peste două tone de droguri confiscate: “Una din cele mai importante capturi în Mediterana”

Peste două tone de polen de canabis au fost confiscate într-o operaţiune comună franco-spaniolă în Marea Mediterană, în largul coastelor Cataloniei, a anunţat luni prefectura Mediteranei, autoritatea maritimă franceză.

“E una din cele mai importante capturi realizate pe Mediterana de autorităţile franceze în ultimii ani”, a menţionat autoritatea, referindu-se la operaţiunea care a avut loc sâmbătă. Recordul precedent era de 4,2 tone de răşină de canabis, capturate într-o zonă situată mai la sud. “Pe 15 iunie, la începutul după-amiezii, un elicopter al vămii franceze desfăşurat în Spania a identificat o ambarcaţiune rapidă încărcată (cu drog)” care staţiona, aşteptând vizibil ordinul de descărcare, potrivit unui comunicat al prefecturii.

A fost lansată o operaţiune comună franco-spaniolă, cu participarea unei nave de patrulă a vămii franceze, care “s-a apropiat discret”, precum şi a trei vedete rapide şi a unui elicopter ale autorităţilor spaniole, scrie Agerpres. Seara s-a dat ordinul de intervenţie, iar traficanţii au fugit imediat, aruncând pachetele cu stupefiante în mare.

Au fost recuperate 61 de pachete cu un total de 2,4 tone de polen de canabis, drogul fiind remis autorităţilor spaniole, a mai menţionat autoritatea franceză, subliniind “excelenta coordonare a amplului dispozitiv franco-spaniol”.

Tags: confiscatePeste două tone de droguri
Categorii: ExterneȘtirile zilei