Peste jumătate dintre prefecturile Japoniei vor elimina restricţiile

Publicat:

Peste jumătate dintre prefecturile Japoniei au decis să relaxeze restricţiile de circulaţie impuse populaţiei în cadrul răspunsului la pandemia de coronavirus, a declarat vineri guvernul nipon, deşi ţara nu şi-a intensificat testările pentru depistarea COVID-19, notează DPA, scrie agerpres.

Din cele 47 de prefecturi ale ţării, 27 sunt gata să relaxeze restricţiile privind şederea la domiciliu, a declarat presei Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil pentru revitalizarea economică.


Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

De asemenea, unsprezece prefecturi vor elimina solicitările de închidere a firmelor, iar 16 vor relaxa restricţiile privitoare la acestea, a completat Nishimura.

“Nu ştim când şi unde numărul celor infectaţi cu noul coronavirus va creşte. Vom intensifica activitatea economică după ce vom lua măsuri minuţioase pentru prevenirea infecţiilor”, a adăugat ministrul.

Deciziile prefecturilor vin în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus din Japonia a scăzut în ultimele zile.

Japonia a confirmat joi 96 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată sub 100 de la sfârşitul lunii martie.

Până în prezent, ţara a raportat 16.361 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 619 soldate cu decese, potrivit bilanţului postului public de televiziune nipon NHK.

Unele voci critice susţin însă că cifrele reale sunt mult mai mari, în condiţiile în care guvernul premierului Abe ar fi limitat în mod intenţionat testările.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19

Japonia a efectuat până în prezent doar 1,49 teste la mia de persoane, comparativ cu 12,54 de teste la mie în Coreea de Sud şi cu 32,89 de teste la mia de persoane în Germania, potrivit Our World in Data, o echipă de cercetare de la Universitatea din Oxford.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii a precizat că intenţionează să elimine cerinţa ca o persoană să prezinte febră de 37,5 grade Celsius sau mai mare timp de patru zile pentru a putea fi testată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.