X

Peste o mie de exponate, fotografii, documente istorice inedite pot fi admirate la Muzeul de Istorie al Căii Ferate din R. Moldova

Peste o mie de exponate, fotografii, documente istorice inedite pot fi admirate la Muzeul de Istorie al Căii Ferate din R. Moldova

Peste o mie de exponate, fotografii, documente istorice inedite pot fi admirate la Muzeul de Istorie al Căii Ferate din Republica Moldova. Expoziţia este dedicată Zilei lucrătorului Căii Ferate şi va fi deschisă până mâine.

ALINA COŢAGA, director, Muzeul de Istorie al Căii Ferate: „De exemplu, acolo este expusă o cabină a unui tren diesel, unde fiecare vizitator se poate simţi în pielea unui conducător de tren. Se dă voie să apăsaţi butoanele. Sunt diferite semnalizatoare. Este un punct atractiv pentru copii, dar şi pentru cei maturi. A fost adusă de la staţia Chişinău. Aici tot avem o cabină a unui tren cu aburi şi a fost adusă de la staţia Ocniţa, care a lucrat până în anul 1990”.

Citește și: Omagiu Mariei Bieșu în ziua în care ar fi împlinit 89 de ani

Expoziția din incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor poate fi văzută între orele 9 și şaptesprezece. Ziua Feroviarului este marcată în fiecare an, în prima duminică, din luna august. Căile Ferate au aproape şase mii de angajați.

 

Tags: documente istoriceexponatefotografii
Social