Peste o sută de incendii de vegetaţie sunt active în nordul Australiei

Publicat:

Un bărbat în vârstă de 21 de ani şi-a pierdut viaţa în timp ce defrişa o zonă ameninţată de propagarea flăcărilor, iar mai mulţi copii au fost evacuaţi cu elicopterul din calea unuia dintre cele 120 de incendii de vegetaţie active în nordul Australiei, relatează sâmbătă DPA, scrie Agerpres.

Potrivit poliţiei din statul Queensland, bărbatul ajuta vineri seară la defrişarea unei zone din apropierea fermei familiei din Rolleston, la 741 kilometri nord-vest de oraşul Brisbane, ameninţată de înaintarea unui incendiu, când unul dintre arbori a căzut pe el.


Citește și : Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

Incendiile de vegetaţie fac ravagii de şase zile în centrul şi nordul statului Queensland în condiţiile în care temperaturile au crescut cu zece grade peste valorile medii, iar seceta îndelungată a accentuat pericolul.

Circa 120 de incendii de vegetaţii erau active, sâmbătă, în Queensland, şansele de ameliorare fiind mici în condiţiile în care se prognozează creşterea temperaturilor.

Decesul bărbatului de 21 de ani a fost primul înregistrat în lupta contra incendiilor active în această perioadă. Mai multe clădiri au fost distruse.

Şase localităţi din centrul Queensland au primit ordin de evacuare în ultima săptămână, însă flăcările au fost atenuate.

Vineri, zece femei şi copii au fost salvaţi cu elicopterul din localitatea montană Eungella, la 82 kilometri vest de oraşul Mackay, după ce traficul rutier a fost întrerupt de flăcări.

Comisarul Serviciului de pompieri şi situaţii de urgenţă din Queensland, Katarina Carroll, a declarat sâmbătă reporterilor că pericolul va continua câteva zile. “Avem un val de caniculă care va persista în următoarele zile. Avem furtuni care interferează cu modul de propagare a incendiului… Nu am mai văzut aşa ceva în statul nostru”, a spus Carroll, citată de agenţia AAP.

Citește și : Proteste la Buenos Aires împotriva summit-ului G20

Biroul de meteorologie a anunţat că în ultima săptămână temperaturile au depăşit cu până la zece grade valorile medii obişnuite pentru nordul Queensland, înregistrându-se noi recorduri.

O nouă ameninţare este desfăşurare în largul coastelor unde se formează un sistem de joasă presiune, care ar putea evolua săptămâna viitoare într-un ciclon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.