Peste o sută de persoane intoxicate după o scurgere de substanţe chimice într-o fabrică din Iran

Publicat:

Peste 130 de persoane au fost spitalizate luni cu probleme respiratorii în urma unei scurgeri de substanţe chimice într-o fabrică din sudul Iranului, a informat marţi presa de stat, potrivit France Presse şi agerpres.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele scurgerii de azot ce a avut loc într-o fabrică de producţie de carbonat de sodiu din oraşul Firuzabad, în provincia Fars, a anunţat agenţia oficială de presă Irna.


Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Incidentul nu a făcut niciun mort şi majoritatea persoanelor spitalizate au fost externate, a declarat un responsabil medical provincial.

“Persoanele care au fost spitalizate sufereau mai ales de probleme respiratorii cauzate de azot, ceea ce nu este periculos”, a spus directorul provincial de gestionare a crizelor, Khalil Abdollahi, citat de agenţia Irna.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Fabrica de sodă din Firuzabad, care are o capacitate de producţie anuală de 320.000 de tone, a fost inaugurată în 2020, potrivit aceleiaşi surse.

Carbonatul de sodiu este utilizat în principal la fabricarea produselor petrochimice, dar şi a detergenţilor, săpunurilor, hârtiei şi sticlei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.