X

Peste o sută de persoane intoxicate după o scurgere de substanţe chimice într-o fabrică din Iran

Peste 130 de persoane au fost spitalizate luni cu probleme respiratorii în urma unei scurgeri de substanţe chimice într-o fabrică din sudul Iranului, a informat marţi presa de stat, potrivit France Presse şi agerpres.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele scurgerii de azot ce a avut loc într-o fabrică de producţie de carbonat de sodiu din oraşul Firuzabad, în provincia Fars, a anunţat agenţia oficială de presă Irna.

Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Incidentul nu a făcut niciun mort şi majoritatea persoanelor spitalizate au fost externate, a declarat un responsabil medical provincial.

“Persoanele care au fost spitalizate sufereau mai ales de probleme respiratorii cauzate de azot, ceea ce nu este periculos”, a spus directorul provincial de gestionare a crizelor, Khalil Abdollahi, citat de agenţia Irna.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Fabrica de sodă din Firuzabad, care are o capacitate de producţie anuală de 320.000 de tone, a fost inaugurată în 2020, potrivit aceleiaşi surse.

Carbonatul de sodiu este utilizat în principal la fabricarea produselor petrochimice, dar şi a detergenţilor, săpunurilor, hârtiei şi sticlei.

Tags: azotcarbonat de sodiuFarsFiruzabadIran
Categorii: Sinteze