Peter Szijjarto: Migraţia în UE, abordată din două direcţii complet diferite

Publicat:

“Acum a devenit clar că migraţia poate fi abordată din două direcţii complet diferite”, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto pentru agenţia MTI miercuri la Istanbul, după conferinţa ministerială Procesul Budapesta, desfăşurată în Turcia, potrivit Agerpres.

La conferinţă, reprezentanţii Comisiei Europene “au făcut tot posibilul să sublinieze cât de bună este migraţia pentru Europa” şi au insistat asupra necesităţii continuării tendinţelor de migraţie, a spus şeful diplomaţiei de la Budapesta.


Citește și : Brexit: Theresa May, la Bruxelles pentru noi discutii cu o Uniune Europeană inflexibilă

Szijjarto a notat că “unitatea Europei Centrale a fost din nou demonstrată”, adăugând că Austria şi Italia s-au alăturat celor patru ţări din Grupul de la Visegrad şi au refuzat să semneze documentul de închidere a reuniunii şi planul său de acţiune.

“Aceste ţări nu acceptă deloc poziţia că migraţia este bună şi că ar trebui promovată”, a subliniat Szijjarto.

Migraţia reprezintă “riscuri suplimentare şi extreme” pentru Europa, a insistat ministrul ungar. El a spus că foşti membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) au fost recent arestaţi în Bosnia-Herţegovina şi Macedonia de Nord, numind aceste evoluţii “alarmante”. El a insistat că teroriştii SI se întorc în Europa “cu sutele”, sporind ameninţarea terorismului. “Acest lucru trebuie oprit”, a cerut el.

Situaţia din Balcanii de Vest este “tot mai dramatică”, a declarat Szijjarto. El a susţinut că în prezent există 25.000 de imigranţi ilegali în Bosnia-Herţegovina, în timp ce imigraţia ilegală în Grecia a crescut cu o treime.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

În marja conferinţei, Szijjarto a avut convorbiri bilaterale cu ministrul turc de interne Suleyman Soylu, ministrul grec pentru migraţie Dimitris Vitsas, ministrul polonez de interne Joachim Brudzinski, ministrul croat de interne Davor Bozinovic, ministrul securităţii naţionale din Bosnia-Herţegovina Dragan Mektic, ministrul sârb de interne Nebojsa Stefanovic şi cu Oliver Spasovski, ministrul de interne al Macedoniei de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.