X

Peter Szijjarto salută redeschiderea unui liceu maghiar în Târgu Mureş

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a salutat relatările conform cărora liceul catolic din Târgu Mureş redeschis recent, şi la care sunt înscrişi în principal elevi maghiari, a început luni noul an şcolar, relatează agenţia ungară de presă MTI, potrivit agerpres.

Autorităţile române au suspendat în 2016 activitatea şcolii, scrie MTI, adăugând că Ungaria a transmis totuşi, ca răspuns, că nu va susţine aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) până când această chestiune nu va fi rezolvată.

Citeşte şi: Rănile lui Dodon ar fi mult mai grave decât s-a anunţat

Învăţământul în limba maternă este una din principalele garanţii pentru supravieţuirea minorităţii maghiare în străinătate, a spus luni Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă.

Acordul de redeschidere a şcolii a fost rezultatul unor negocieri intense şi “diverselor instrumente diplomatice”, a mai afirmat el.

Guvernul Ungariei va apăra întotdeauna comunităţile ungare din străinătate, aşa cum a făcut şi până acum, a spus el.

Vezi şi: ATAC cu cuţitul în inima Parisului. Şapte oameni sunt răniţi! – VIDEO

Peter Szijjarto a atras atenţia că va urmări în continuare acest liceu pentru a se asigura că toate cursurile încep corespunzător.

Ministrul şi-a exprimat speranţa să dezvolte cooperarea româno-ungară pe baza respectului reciproc născut din acest succes. 

Tags: liceu catolicOrganizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)Péter SzijjartoRomaniaTârgu MureşUngaria
Categorii: Diaspora