Peter Szijjarto vorbeşte despre maghiarii din Transilvania şi relaţiile Budapestei cu Bucureştiul

Publicat:

Guvernele Ungariei şi României îşi doresc să îmbunătăţească în continuare relaţiile bilaterale, a declarat joi şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe ai statelor din OSCE la Milano, în Italia, relatează agerpres.

Declaraţia a făcută de Szijjarto pentru agenţia ungară de presă MTI după o discuţie la telefon cu ministrul de externe român, Teodor Meleşcanu.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

“Ne-am oferit reciproc asigurări că este în interesul ambelor ţări, în special când vine vorba de dezbateri privind viitorul Europei şi comunităţile de etnici maghiari care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc”, a spus Szijjarto.

El a mai afirmat că l-a asigurat pe Meleşcanu că schema guvernului ungar de dezvoltare economică îndreptată spre Transilvania este nu doar în interesul etnicilor maghiari, ci şi în interesul României.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Szijjarto a susţinut că actorii economici locali care beneficiază de această scheme operează şi plătesc taxe în România, întărind astfel economia română.

Dar acest program contribuie de asemenea la întărirea comunităţilor locale de maghiari, a mai afirmat el, adăugând că şi acest lucru este în interesele ambelor ţări.

Ungaria consideră că etnicii maghiari din România sunt o legătură între cele două ţări, a declarat Szijjarto.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.