X

Petrecerea jurnaliştilor de la Casa Albă a fost ANULATĂ

Noul preşedinte al SUA va trebui să aştepte cel puţin până în 2022 pentru a vedea comedianţi faimoşi care îl parodiază în faţa unei săli pline de jurnalişti. Petrecerea jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă a fost anulată pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de COVID-19, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut de Steven Thomma, directorul executiv al Asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă.

Citește și: Washingtonul reacționează dur la ultimul anunț al Teheranului

Evenimentul prevăzut în aprilie 2020 a fost întâi reprogramat pentru august, în contextul în care pandemia de COVID-19 afecta tot mai accentuat Statele Unite.

Chiar şi până atunci, tradiţia acestei petreceri era pe un teren instabil. Fostul preşedinte Donald Trump a refuzat să participe la eveniment atunci când şi-a preluat mandatul.

Nu este clar dacă actualul preşedinte Joe Biden va lua parte la petrecerea corespondenţilor, dar Barack Obama a fost un client fidel.

Citește și: Un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE de virus

Asociaţia jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă s-a adaptat la acoperirea mediatică a încheierii mandatului administraţiei Trump şi începutul administraţiei Biden în perioada pandemiei. Ea a limitat numărul jurnaliştilor care pot lucra din interiorul Casei Albe şi a creat un sistem prin rotaţie extins astfel încât ”jurnaliştii pot continua să lucreze în siguranţă de la Casa Albă şi să-şi îndeplinească rolul vital de a ţine informată opinia publică”.

În pofida anulării petrecerii sale anuale, Asociaţia va organiza o serie de evenimente, va acorda premiile sale anuale şi va anunţa lista câştigătorilor burselor, a precizat Thomma, care a ţinut să dea asigurări că următoarea ediţie a petrecerii anuale se va desfăşura conform programării, pe 30 aprilie 2022.

Tags: Casa Albacovid-19Joe BidenjurnaliştipetrecereSteven ThommaSUA
Categorii: Știrile zilei