X

Petrolierul rus atacat în Marea Neagră a fost atacat cu o dronă ucraineană

Petrolierul rus atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă în Marea Neagră a fost lovit de o dronă maritimă ucraineană care transporta 450 de kilograme de explozibil, iar atacul s-a produs în momentul în care petrolierul Sig transporta combustibil pentru armata rusă, a declarat sâmbătă pentru Reuters o sursă din domeniul serviciilor de informaţii ucrainene.

Sursa citată a afirmat că atacul asupra navei ruse a fost o operaţiune comună realizată de Serviciul de Securitate al Ucrainei şi Marina ucraineană şi că s-a desfăşurat în apele teritoriale ale Ucrainei, potrivit agerpres.

Citește și : Vasile Plevan riscă să fie REVOCAT din funcția de șef adjunct al PA

Totodată, dpa relatează că, după atacul din timpul nopţii de vineri spre sâmbătă asupra petrolierului Sig, serviciile de urgenţă se pregăteau să asigure siguranţa navei grav avariate în Strâmtoarea Kerci.

Apa care a pătruns printr-o spărtură în carena petrolierului este evacuată prin pompare, a anunţat agenţia de salvări pe mare a Rusiei.

În pofida avariei din camera motoarelor, petrolierul rus s-a menţinut la suprafaţă. Nimeni nu a fost rănit în atac şi nu au existat scurgeri de combustibil, potrivit părţii ruse.

Citește și : Recean dorește integrarea cetățenilor din Transnistria

Tags: dronamarea neagramarinapetrolier
Categorii: Război in Ucraina