X

Petru Rotaru: BNM va continua să promoveze educația financiară a tinerilor

Petru Rotaru: BNM va continua să promoveze educația financiară a tinerilor

Banca Națională a Moldovei va continua să promoveze educația financiară a tinerilor și implicarea lor în dezvoltarea durabilă a economiei țării. Declarația a fost făcută de Petru Rotaru, viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul inaugurării primului club de educație financiară pentru studenți – FINEDU ASEM, unde a subliniat rolul educației financiare și implicarea tinerilor în dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova.

Petru Rotaru a menționat că studenții reprezintă un segment al societății cu o deschidere deosebită spre inovație și o capacitate sporită de a interioriza concepte noi. „Iată de ce trebuie să le oferim tot sprijinul necesar pentru a conștientiza importanța educației financiare. Aceasta nu numai că le sporește posibilitățile de dezvoltare personală și profesională, dar și îi ajută să devină consumatori informați, capabili să ia decizii financiare în cunoștință de cauză și să participe la proiectele de dezvoltare economică a țării”, a subliniat vicepreședintele BNM, potrivit infomarket.md.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

El a menționat că BNM contribuie constant la formarea viitorilor profesioniști și, indirect, la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și mai prospere. „Educația financiară face parte din misiunea Băncii Naționale a Moldovei, iar prin campaniile noastre naționale sau taberele de educație financiară, ne străduim să oferim tinerilor toate instrumentele necesare pentru a deveni cetățeni și profesioniști responsabili din punct de vedere financiar”, a spus Petru Rotaru.

Viceguvernatorul Băncii Naționale a evidențiat parteneriatul BNM și importanța cooperării regionale în vederea ajustării la standardele financiare europene, menționând în special proiectul „Școala Financiară Modernă”, implementat în comun cu Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru masteranzii și studenții din ultimul an de licență ai Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

„Oferim studenților din Republica Moldova acces la o educație financiară de nivel european. Acest program nu numai că îmbogățește cunoștințele financiare și bancare ale participanților, dar le oferă și oportunitatea de a interacționa direct cu profesioniști de top din România în cadrul discuțiilor și prelegerilor susținute de experții din București”, a conchis Petru Rotaru.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Evenimentul, organizat în cadrul celei de-a 33-a aniversări a ASEM, a reunit reprezentanți ai sectorului public, privat și academic, care au discutat despre perspectivele de dezvoltare economică și importanța politicilor economice sustenabile.

Tags: FINEDU ASEMMoldovaPetru Rotaru
Politică