Pfizer cere autorizarea celei de-a doua doze de rapel anti Covid-19

Publicat:

Pfizer şi BioNTech au anunţat marţi că au cerut Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) să autorizeze o doză suplimentară de rapel cu vaccinul lor anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această solicitare a fost făcută pe baza datelor venite din Israel, analizate în momentul în care varianta Omicron circulă la scară largă la nivel global, se arată într-un comunicat comun al companiilor farmaceutice americană şi germană.


Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

Aceste date arată, potrivit Pfizer şi BioNTech, că “o doză suplimentară de rapel de vaccin pe bază de ARN mesager creşte imunogenitatea” – capacitatea de a provoca un răspuns imun – şi “reduce ratele de infectare confirmate şi de forme grave de boală”.

Prin urmare, cele două companii farmaceutice au solicitat o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea FDA.

Israelul a fost prima ţară care a lansat o nouă campanie de vaccinare. O a patra doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer a fost administrată în Israel de la începutul lunii ianuarie persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, fiind extinsă apoi, la sfârşitul lunii ianuarie, la persoanele peste 18 ani aflate în situaţie de risc.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

Ea permite multiplicarea de trei până la cinci ori a anticorpilor comparativ cu a treia doză, potrivit Ministerului Sănătăţii din Israel.

A doua doză de rapel (a patra doză de vaccin Pfizer/BioNTech) adresată persoanelor în vârstă sau celor mai vulnerabile a fost de atunci recomandată în mai multe ţări europene: Danemarca, Spania, Germania, Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.