Pfizer testează un nou medicament de slăbit. Compania intră pe o piață cu un potențial imens

Publicat:

Pfizer testează un nou medicament de slăbit. Compania intră pe o piață cu un potențial imens

Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui medicament oral pentru slăbit, după ce primele studii, în care a fost testată o versiune a tratamentului, au fost oprite din cauza reacţiilor adverse. Medicamentul danuglipron, un agonist al receptorului GLP-1, va fi testat în versiunea cu o singură administrare pe zi, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Anul trecut, într-un studiu de fază intermediară în care a fost testat danuglipron, în versiunea cu două administrări pe zi, majoritatea pacienţilor au renunţat la medicament din cauza ratelor ridicate de efecte secundare, cum ar fi greaţa şi vărsăturile.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tot anul trecut, grupul farmaceutic a renunţat la un alt medicament pentru slăbit, lotiglipron, din cauza unor îngrijorări legate de siguranţă. Într-un studiu clinic, medicamentul a crescut nivelul enzimelor hepatice la unii pacienţi.

Pfizer a continuat să lucreze la medicamentul danuglipron după studiul de anul trecut şi a selectat o formulă cu administrare o singură dată pe zi, care urmează să fie testată într-un nou studiu clinic. Astfel, rezultatele studiilor efectuate ulterior, în care au fost incluşi 1.400 de voluntari sănătoşi, susţin varianta cu o singură doză a medicamentului.

Medicamentul este considerat din generaţia a doua de agonişti ai receptorului GLP-1, cu administrare orală, ceea ce reprezintă o opţiune mai confortabilă pentru pacienţi, spre deosebire de medicamente deja autorizate, care se administrează prin injecţie. Totuşi, Pfizer nu a oferit o estimare clară privind lansarea unui nou studiu clinic.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Grupul farmaceutic american a înregistrat o scădere drastică a încasărilor după pandemia de Covid-19, când vânzările au fost susţinute mai ales de vaccinul dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech. Tocmai de aceea, Pfizer mizează pe dezvoltarea unor noi medicamente cu potenţial ridicat de vânzare, precum cele pentru slăbit.

Piaţa medicamentelor pentru slăbit, dominată în prezent de două companii – Novo Nordisk (Wegovy) şi Eli Lilly (Zepbound) – este estimată să ajungă la peste 150 de miliarde de dolari pe an la începutul deceniului următor.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Siguranța copiilor în vacanța de vară: Pericole și măsuri de prevenire

Siguranța copiilor în vacanța de vară: Pericole și măsuri de prevenire Vacanța de vară este perioada în care mulți copii rămân singuri acasă, în timp...

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital Un accident cumplit s-a produs în...

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024 La un secol de la cea precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franţei...

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.