X

Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană

Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană

Phenianul a anunţat luni că a transferat 250 de lansatoare de rachetă de nouă generaţie trupelor sale staţionate la frontiera intercoreeană, unde Seulul şi-a reluat propaganda împotriva lui Kim Jong Un prin difuzoare, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“O ceremonie privind transferul a 250 de lansatoare de rachetă tactice de nouă generaţie trupelor militare de la frontieră” a avut loc duminică la Phenian, sub conducerea directă a liderului Kim Jong Un, a relatat agenţia de presă de stat KCNA.

Citeşte şi: Un meteorit rar care s-a prăbuşit lângă Berlin în ianuarie 2024 are o vechime de 4,5 miliarde de ani şi un miros neplăcut – Stiripesurse.md

Aceste dispozitive reprezintă “arme tactice modernizate”, a declarat liderul nord-coreean, dând asigurări că “le-a conceput personal”.

Phenianul şi-a întărit capacităţile militare la frontieră, în timp ce Seulul şi-a reluat campaniile de propagandă prin difuzoare împotriva regimului nord-coreean.

Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană

Relaţiile între cele două Corei traversează în prezent o perioadă de tensiune, printre cele mai puternice din ultimii ani. Tehnic, cele două ţări vecine sunt încă în război, întrucât conflictul care le-a opus între anii 1950 şi 1953 s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace.

În timp ce Seulul a trimis manifeste anti-Kim peste frontieră, Coreea de Nord a lansat în ultimele luni baloane cu deşeuri în Coreea de Sud, aminteşte AFP.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKim Jong Unlansatoare de rachetăPhenianseul
Externe