Phenianul A ACCEPTAT să se pună la masa discuţiilor cu Seulul. Când vor începe negocierile

Publicat:

Coreea de Nord a acceptat vineri propunerea sud-coreeană de discuţii marţea viitoare, a anunţat ministerul sud-coreean al Unificării, responsabil pentru relaţiile intercoreene. 

“Coreea de Nord ne-a transmis în această dimineaţă un mesaj, indicând că acceptă propunerea de discuţii pentru 9 ianuarie, făcută de Sud”, a declarat pentru AFP un oficial al ministerului.


Întâlnirea va avea loc la Panmunjom, satul de la frontiera celor două ţări unde a fost semnat armistiţiul în războiul din Coreea (1950-1953).

Purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean al Unificării, Baek Tae-Hyun, a declarat jurnaliştilor că aceste discuţii vor aborda în principal Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie, şi “chestiunea îmbunătăţirii relaţiilor intercoreene”.

Acest dialog va avea loc după doi ani de degradare a climatului în peninsulă, perioadă în care Phenianul a efectuat trei teste nucleare şi şi-a sporit numărul încercărilor de lansare a rachetelor balistice.

Astăzi, regimul nord-coreean afirmă că şi-a atins obiectivul militar, de a fi în măsură să ameninţe cu lovituri nucleare întreg teritoriul continental american.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, s-a servit luni de mesajul său de Noul An pentru a întinde o mână Seulului, care a răspuns propunând organizarea pe 9 ianuarie de discuţii la înalt nivel la Panmunjom.

Între timp, cele două state coreene şi-au repus în funcţiune, miercuri, legătura lor telefonică, tăiată din 2016.

Pe de altă parte, Washingtonul şi Seulul au convenit joi seara să-şi amâne manevrele militare prevăzute în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, un semn de calm dat regimului nord-coreean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)...

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.