Phenianul ameninţă Coreea de Sud cu bomba nucleară

Publicat:

Phenianul va viza Coreea de Sud cu “forţa sa de luptă nucleară” dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat marţi de media de stat şi citat de dpa, potrivit agerpres.

“În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.


Citeşte şi: Cutremur puternic în largul Insulelor Moluce – Black News

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

“Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (…) optează pentru o astfel de acţiune militară ca ‘lovitură preventivă’ promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a spus Kim Yo Jong în comunicat.

“În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă”, a adăugat ea.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o “lovitură preventivă”. Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o “ameninţare gravă”, dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca “precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Citeşte şi: Accident teribil în Ungaria soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi – Black News

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.