Phenianul avertizează Seulul să nu se implice în negocierile cu SUA

Publicat:

Phenianul a somat joi Seulul să nu se mai amestece în negocierile sale cu Washingtonul asupra programului nuclear şi a negat existenţa unui dialog intercoreean anunţat cu o zi înainte de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, relatează France Presse, potrivit agerpres..

“De fapt, contrariul este realitatea”, a declarat înaltul responsabil al Ministerului de Externe nord-coreean Kwon Jong Gun într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă KCNA.


Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

“Autorităţile sud-coreene ar face mai bine să se ocupe de afacerile lor”, a adăugat el, în timp ce vecinul din Sud al Phenianului se pregăteşte să-l primească pe preşedintele american Donald Trump.

Cu toate acestea, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care a jucat un rol crucial anul trecut în detensionarea în peninsulă, a asigurat miercuri că eventuala desfăşurare a unui al treilea summit între Trump şi Kim face obiectul unor “discuţii în culise” între Washington şi Phenian.

“Există de asemenea un dialog între Sud şi Nord prin diferite canale”, a mai spus el, în răspunsuri scrise către mai multe media.

Dar Kwon, care este directorul general al departamentului de afaceri americane în ministerul nord-coreean, a negat existenţa unor “diferite forme de schimburi şi reuniuni cu uşile închise” între Nord şi Sud.

Autorităţile sud-coreene încearcă să se arate importante ca şi cum ar juca un rol de mediator, a denunţat el.

Dialogul dintre Phenian şi Washington “nu va fi reluat pe cont propriu”, a adăugat el, precizând că dacă Phenianul doreşte să contacteze Washingtonul, o va face prin “canalul de legătură deja operaţional”.

“Autorităţile sud-coreene nu au niciun motiv să se amestece”, a avertizat el.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

Washingtonul şi Phenianul s-au învinuit reciproc pentru eşecul summitului de la Hanoi. De atunci, Nordul a acuzat Statele Unite de “rea-credinţă” şi le-a dat termen până la sfârşitul anului să-şi schimbe strategia.

În comunicat, responsabilul nord-coreean reaminteşte Washingtonului că “nu mai este mult timp” până la expirarea acestui termen.

“Statele Unite vorbesc constant despre reluarea dialogului, ca un papagal, fără a prezenta o propunere realistă care să respecte pe deplin interesele ambelor părţi”, a deplâns Kwon. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse în Delta Dunării...

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav Un bărbat este acuzat că ar fi răpit o tânără de 20...

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina Accident în apropiere de Bălți. O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu...

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul!

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul! Luptătoarea Irina Rîngaci a scris un mesaj după ce a cedat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.