Phenianul îl catalogează drept un `bătrân nebun` pe Trump şi îl acuză că exploatează moartea studentului Otto Warmbier

Publicat:

Coreea de Nord l-a catalogat joi pe preşedintele american Donald Trump drept un ”bătrân nebun”, pentru că liderul american a acuzat Phenianul că l-a torturat pe studiantul american Otto Warmbier, mort în iunie după ce a fost repatriat din Nord în comă, relatează AFP.

”Trump şi clica sa, cu propaganda lor anti-RPDC (acronomul oficial al Coreei de Nord), exploatează încă o dată moartea lui Otto Warmbier”, un student american condamnat în 2016 la 15 ani de muncă forţată după ce a furat un afiş de propagandă în timpul unui voiaj, a declarat Ministerul nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.


Statele Unite ”merg până la a folosi o persoană moartă în campania lor de conspiraţie, pentru a alimenta presiunea internaţională asupra RPDC”, a adăugat ministerul.

Donald Trump a acuzat Phenianul marţi, pe Twitter, că l-a ”torturat dincolo de imaginabil” pe tânărul în vârstă de 22 de ani în timpul detenţiei.

Şeful statului american a făcut aceste declaraţii în urma unui interviu al părinţilor lui Otto Warmbier, care au acuzat regimul nord-coreean că l-a ”torturat şi rănit în mod intenţionat” pe fiul lor. Ei au formulat aceste acuzaţii marţi dimineaţa, pe postul Fox News.

Otto Warmbier a decedat pe 13 iunie, la câteva zile după ce a fost repatriat – în comă – în Statele Unite, după 18 luni de detenţie în Coreea de Nord.

Autopsia nu a dezvăluit, potrivit legistului, vreo probă clară cu privire la torturarea fizică a tânărului şi nici dinţi sau oase rupte recent, aşa cum afirmă părinţii acestuia.

Otto Warmbier prezenta leziuni cerebrale grave, care urmează de obicei unui stop cardio-respirator, potrivit medicilor săi.

Originea comei sale profunde rămâne însă înconjurată de mister.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.